vrijdag 26 november 2010

Voorbereiding op het Belgisch kampioenschap!

Momenteel worden jeugd en volwassen ploegen van RCTAL klaargestoomd voor het Belgisch kampioenschap SERC op 27 november Brasschaat.

SERC staat voor Simulated Emergency Response Competition. In een SERC wedstrijd wordt een team van redders getest op alle vaardigheden die vereist zijn bij een redding. Elk team krijgt een onbekende situatie voorgeschoteld die ze zo goed mogelijk moeten inschatten en oplossen als team. Er worden punten gegeven door een jury op alle onderdelen.
Het team komt uit afzondering naar de plaats waar de situatie wordt uitgebeeld. Ze moeten nu als team het probleem herkennen en de situatie zo goed mogelijk inschatten. Het team overlegd wat ze zullen doen en voeren dit actieplan zo snel en goed mogelijk uit.
Ook de nazorg is van groot belang, een slechte nazorg kan veel punten kosten.
Het reddersteam heeft 2 tot 4 minuten, afhankelijk van de vooropgestelde proef, om de nagebootste situatie tot een goed einde te brengen. Daarom is het belangrijk om als team op voorhand verschillende situaties te bespreken en een leider aan te duiden. Dit zal het overleg en de actie ter plaatse versnellen.

Allemaal duimen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten